Commentaar, Gastenboek en/of Andere Zaken.

- Commentaar kan geleverd worden door via reacties (onder mijn berichten) te reageren.
- Mail kan via het envellopje dat onder mijn berichten staat.

- Het tekenen van het gastenboek kan met klikken op:

>>>>>>> G A S T E N B O E K <<<<<<<

--> In rechterkolom staat het Blogarchief.
--> In rechterkolom staat het Labelarchief.
--> Voor terug bladeren weblog zie onder de pagina:
Oudere Berichten

================================

================================



Klik op het beeld voor meer gegevens.

================================


================================
>>>> Mijn video's op YOUTUBE <<<<

(Kies video, plaats muis op
beeld en
klik daarna op pijl
of ga rechtstreeks naar mijn
video kanaal KLIK HIER)

Hoi allemaal

Hoi allemaal
Een groet van mij, Emanuele, uit het verre Italië. Veel plezier op de weblog van mijn opa.

donderdag 22 november 2007

Vuur

De rustige lees- pc- en tv avond ging onverwachts niet door.
Ria, mijn zuster belde op met de vraag of ik mee ging naar
Fire of Anatonia.
Haar buren konden geen gebruik maken van hun kaarten, vandaar.
Buren, bedankt.

Een spetterende Oosterse show.
Zeer de moeite waard.
Uit Internet heb ik wat gegevens getrokken die ik hieronder laat volgen.
Voor de website KLIK HIER

=====================

Mustafa Erdogan
Artistiek directeur

Mustafa Erdogan werd geboren in Hakkari in 1965. Hij studeerde filosofie aan de universiteit van Hacettepe en overheidsmanagement aan de universiteit van Gazi.

Tijdens zijn opleiding raakte Mustafa Erdogan erg geïnteresseerd in lokale dansen. Ook na de universiteit bleef hij die weg bewandelen, en met de gezelschappen waarvoor hij werkte, sleepte hij verschillende prijzen in de wacht op Turkse en internationale festivals en wedstrijden.
Realisaties:

In 1985 richtte hij aan de universiteit van Gazi het gezelschap voor folkloredans op. Hij stelde er groepen samen en gaf dansonderricht, vooral op het vlak van lokale en folkloristische dansen uit regio.s zoals Edirne, Kirklareli, Artvin, Van, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adiyaman, Diyarbakir, Mugla en Aydin. Met deze groepen trad hij op in verschillende wedstrijden.

Zijn studies folkloredansen in 1997 aan de universiteit van Bilkent betekenden de aanzet tot wat later Sultans of the Dance zou worden.

Tussen 1997 en 2000 concentreerde hij zich vooral op het bewerken, het verzamelen en de choreografie van Anatolische folkloredansen. De resultaten van het onderzoek dat hij zo verrichte kunnen worden nagelezen in verschillende publicaties.
-
Fire of Anatolia is een uniek project onder leiding van artistiek directeur Mustafa Erdogan. Voor de klank grijpt hij terug naar de mythologische en culturele geschiedenis van de Oudheid. In een combinatie van traditionele oosterse ritmes vlammen 35 dansers in ongeveer 1000 kostuums in deze schitterende show, boordevol spectaculaire special effects. Traditionele Turkse invloeden worden tijdens de voorstelling op subtiele manier vermengd met andere oosterse en westerse invloeden. De muziek is afwisselend en opzwepend, variërend tussen traditioneel en modern. De belichting draagt bij tot een absoluut sfeervolle show.

Tijdens deze periode werkte hij ook als choreograaf voor het .Istanbul-Güü. theater en het .Be.ikta. KüMerkezi. (Cultureel Centrum van Besiktas). Mustafa Erdogan was ervan overtuigd dat privéansgroepen enkel konden overleven binnen een kader dat de belangstelling voor folkloredans institutioneel kon ondersteunen. In 1999 stichtte hij daarom SULTANS OF THE DANCE, in Turkije het eerste en grootste dansgezelschap in privéanden dat deze groepen vanuit een uniek centrum op weg wil helpen en de beste opleiding wil aanbieden.

-

Geen opmerkingen: